Optredens

Pianofeestje

In juni zijn de leerlingen van de lagere school uitgenodigd op het jaarlijkse pianofeestje bij ons thuis.

We beginnen het feestje met een drankje en chips en we spelen gezellige groepsspelletjes om elkaar beter te leren kennen. Nadien spelen de leerlingen een pianowerkje voor elkaar voor. Wie gespeeld heeft mag een geschenkje uitkiezen!

Erna genieten we van heerlijke pannenkoeken. De leerlingen kunnen nog samen verder gezelschapsspelletjes spelen tot de ouders hen komen ophalen.

Piano-optreden "Lenteklanken"

In maart kunnen de leerlingen deelnemen aan het jaarlijkse piano-optreden "Lenteklanken". Het gemeenschapscentrum "Alice Forceville" in Westmalle wordt omgetoverd in een echte concertzaal.

De allerjongste leerlingen mogen de spits afbijten. Alleen aan de piano, of begeleid op een slaginstrumentje door een broertje, zusje of vriendje, stralen deze jonge pianisten op hun eerste optreden.

Daarna komen de gevorderde leerlingen aan de beurt. Het is mooi om te horen welke vooruitgang de leerlingen maken doorheen de opeenvolgende jaren piano spelen. De stukjes evolueren van eenvoudige beginnerswerkjes naar uitgebreidere pianostukken van o.a. J.S. Bach, Fr. Schubert en L. van Beethoven.

Bij dit mooie aperitiefconcert horen natuurlijk ook een gratis drankje en versnapering voor de leerlingen.

Koffieconcertjes

De koffieconcertjes voor de volwassenen zijn steeds een succes.

De volwassen leerlingen spelen voor elkaar enkele pianowerken en genieten aansluitend van een kopje koffie en een stukje taart.